exormisinews.gr
Androulakis 3 Scaled
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ βήμα βήμα έχει αλλάξει πίστα

Κοινοποίηση

Το σκεπτικό της απόφασής του να εκκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξήγησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης

«Η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει 13 μονάδες από τη δύναμή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την καθοδική του πορεία και το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε –όχι όσο θα θέλαμε, ήθελα περισσότερο, ήταν μεγαλύτερος ο στόχος– αλλά ανέβηκε. Η αντίδραση κάποιων στελεχών πήρε τον προβολέα από τη Νέα Δημοκρατία, που είναι ο μεγάλος ασθενής μετά τις εκλογές, και τον έφερε στο ΠΑΣΟΚ. Οφειλα ως πρόεδρος να αντιμετωπίσω άμεσα το θέμα, με καθαρές λύσεις. Δεν μπορεί να μας ανοίγεται μια νέα εποχή και αντί να έχουμε ένα στρατηγικά ισχυρό αντιπολιτευτικό ρόλο, εμείς να αρχίζουμε μια άγονη εσωστρέφεια, η οποία θα έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Γι’ αυτό στην Κεντρική Επιτροπή εισηγήθηκα να κάνουμε εκλογές τον Οκτώβριο για να κλείσει αυτή η υπόθεση με ενότητα και προοπτική», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. 

«Το ΠΑΣΟΚ πριν κάποια χρόνια θεωρούσαν ότι θα πάει για κλείσιμο. Μας είχαν για υποστύλωμα των φιλοδοξιών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει πια αυτό το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν το πέτυχα μόνος μου. Προχθές είπα κάτι: παρέλαβα από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά κόμμα, το μεγάλωσα και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να το κάνει συνιστώσα στις προσωπικές του φιλοδοξίες», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Ανέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ που ήταν περίπου στο 8%. Σήμερα είναι στο 13%. Το ΠΑΣΟΚ έχει ρυθμίσει τα χρέη του. Εκανε ξανά οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Κέρδισε τους δήμους σε πάρα πολλές πόλεις, πήρε δύο περιφέρειες με ανθρώπους που ήταν στο δικό μας ιδεολογικό πλαίσιο. Το ΠΑΣΟΚ βήμα βήμα έχει αλλάξει πίστα. Εσείς πέρυσι τέτοιο καιρό με ρωτούσατε αν θα πάμε με τη Νέα Δημοκρατία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η σκληρή και κοπιαστική δουλειά μας έκανε όλα αυτά να είναι ερωτήματα του παρελθόντος. Τώρα το ερώτημα είναι: “πώς θα μεγαλώσετε; πώς θα κυβερνήσετε;”».

Στ. Κασσελάκης: Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι αμιγώς πολιτική – Τι είπε για «μαύρο» χρήμα και Σαμαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σχόλιο Γραφείου Τύπου για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού

admin

ΠΑΣΟΚ: Ποιον στηρίζει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

admin

Το βάρος πέφτει στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους

admin